dimarts, 24 d’octubre del 2017

Prince of Persia


Any: 1989
Plataforma: Apple II
Director: Jordan Mechner
Editat: Broderbund
Gènere: Plataformes

Prince of Persia, una joia indiscutible dins del mon dels videojocs. No va ser el pare dels jocs de plataformes, però té tants mèrits que gairebé podria optar al títol, si més no, d’un dels millors videojocs de plataformes i sobretot, un referent per excel·lència en tots els sentits.
Per entendre millor aquest fantàstic títol, cal anar al 1984 amb l’anterior treball de Jordan Mechner, Karateka. Karateka utilitzava la rotòscopia per la realització dels moviments de personatges i l’estil recorda moltíssim com una versió prèvia del Prince of Persia.
Prince of Persia va definir i innovar el seu gènere fins a nivells que abans no s’havien vist, tornant a utilitzar la rotoscòpia per realitzar els moviments dels personatges. Va ser tota una revolució. El resultat? Personatges ple de vida amb moviments molt naturals i uns nivells molt elaborats per aquest gènere, que no s’havia vist mai. Recordo jugar-lo per primera vegada a casa d’un bon amic, en un Amstrad PC 1512 de paleta gràfica CGA de 4 colors i allò, tot i la precarietat fent una mirada enrera, va ser tota una revolució.
Va tenir moltíssims ports per a altres sistemes i cal recalcar, que la mateixa Broderbund es va encarregar del port del sistema MS-DOS. Altres ports més diferents com els de la Super Nintendo, va canviar l’estètica, perdent la màgia en pro de detalls innocus pel meu gust, però mantenint una jugabilitat molt millorada. Per mi i fins que no vaig veure el video de les diferents versions d’aquesta meravella, pensava que era la versió de PC en VGA però després de veure la versió de Machintosh (també de Broderbund), tinc el cor dividit.
Apuntar que també s’han arribat a realitzar versions no oficials, que val la pena tenir en compte per les seves limitacions tècniques, com aquesta versió per ZX Spectrum. Senzillament fantàstica.
En definitiva, un joc referent i molt especial. Pura màgia de les mil i una nits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada