dijous, 23 de novembre del 2017

Bugaboo (La Pulga)


Any: 1983
Desenvolupat: Paco i Paco Suárez (PACO & PACO / Invescomp)
Plataforma: ZX Spectrum
Editat: Quicksilva
Gènere: Aventura, plataformas

El que es pugui dir de La Pulga, crec que queda en poc. Fonament essencial dels videojocs espanyols, que va ser tot un èxit arribant a ser número 1 a Anglaterra.
Com diu un dels seus creadors Extremenys, van realitzar una espècie de ”videocuento interactivo” o el que diríem ara, una introducció que aleshores no existien per introduir al jugador. Arribant amb la seva sonda Cebolla X7, Bugaboo era un alienígena que trobava vida al nostre planeta i acabava caient a un pou/cova, d’on hauria de sortir saltant, evitant no ser devorat per un depredador que ens busca insaciablement.


Original i referent del soft espanyol. La pulga és tan senzill com tant cuidat en tot el seu concepte. Elogiat per la critica inclòs comparant-lo en el seu estil visual a obres de Disney.
Al 1991 es va realitzar una segona part, anomenada Poogaboo (La Pulga 2) per Paco Suárez, editat per Opera Soft i amb portada del gran Alfonso Azpiri. Tot i reunir un dels creadors del videojoc original, La Pulga 2 no va tenir el mateix èxit ni va ser cap referent.


Més informació a aquest enllaç, on podeu trobar un document molt interessant en pdf "Bugaboo, un hito en la historia del software español."

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada