dimarts, 21 de novembre del 2017

L’edat d’or del Soft Espanyol

Qui pensi que les empreses espanyoles de software no han estat influents en el mon dels videojocs, està molt equivocat. Durant l’època dels 8 bits es va establir una era coneguda com l’edat d’or del Soft Espanyol. Diferents programadors, van fer-se un lloc en la història dels 8 bits amb títols molt significatius.

Uns millors que altres, però durant un temps, empreses com Dinamic, Topo Soft, Indescomp, Opera Soft, Zigurat (abans Made in Spain) van marcar una forma de fer videojocs i també, una inspiració per altres programadors de l’estranger.
Jocs com Livingstone Supongo, Game Over, Mad Mix Game, l’increïble Navy Moves, el clàssic Sir Fred, l’obre de culte Abadia del Crimen o la pedra fonamental del soft espanyol de 1983: Bugaboo (La Pulga), entre molts altres. s’han gravat a la memòria de molta gent, inclòs creant de forma altruista, versions actualitzades per pur amor a una època.
Distribuïdors com Erbe Software, els més importants dins de la distribució de títols estrangers, van ser molt coneguts amb la seva famosa marca fins a l’arribada dels 16 bits, distribuint títols per diverses plataformes i de diverses companyies com Lucasarts entre altres.
Annexo un documental molt interessant, sobre l’edat d’or del soft espanyol.


Els 8 bits van revolucionar tota una industria i van crear tots els fonaments dels videojocs actuals. Res a tornat a ser el mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada