dimecres, 25 d’abril del 2018

Another World

Any: 1991
Desenvolupat: Delphine Software
Plataforma: Amiga, MS-DOS
Editat: U.S. Gold
Gènere: Plataformes, acció/aventura

Quantes vegades hauré vist la introducció d’aquesta meravella, apagant el llum i pujant el volum dels altaveus? Si hi hagués un pòdium dels videojocs, aquest títol hauria de ser ben amunt. Another World va significar una revolució en tots els sentits i una explosió audiovisual sense precedents.
Dissenyat per Éric Chahi, amb música de Jean-François Freitas, va ser inicialment programat per Amiga i Atari St, seguidament per PC i una infinitat de ports per altres plataformes, que no han deixat de créixer fins a dia d’avui. Conegut com Out of this World als EEUU i com Outer World (Autā Wārudo) al Japó. Tot un referent, una icona i una experiència que s’ha de viure almenys una vegada a la vida. No us podeu imaginar el que va ser jugar les aventures de Lester, protagonista de l’Another World, al 1991. Puc sentir-me afortunat d’haver viscut aquesta experiència en un moment de revol·lució digital total.

Éric Chahi, va inspirar-se en videojocs com Karateka, Prince of Persia o Impossible Mission de Commodore 64, aquest últim, recorda bastant a l’obra de Chahi com a concepte preliminar. Tots aquest videojocs han utilitzat la rotoscòpia com a concepte visual.

Another World va portar aquest mètode a un altre nivell i les animacions han estat èpiques en tot el treball realitzat. De fet, el disseny visual és tant bo, que a dia d’avui i després de més de 20 anys, ha marcat una referència extraordinària.

Degut al gran èxit, Interplay (que es va encarregar de publicar les versions per consoles), va demanar-li a Chahi que realitzés una seqüela però ell no estava interessat en realitzar-la, preferia el final obert. Igualment, va suggerir en redissenyar el videojoc des del punt de vista de l'alienígena Buddy.

Heart of Alien, va ser exclusiu per Mega CD. Tot i no ser un mal videojoc, es trobava a faltar la mà de Chahi, les cinemàtiques no tenien la mateixa qualitat, la jugabilitat era força complicada i la música no ambientava com ho feia Jean-François Freitas. Interplay va voler anar més enllà de les paraules de Chahi i va continuar la història on acabava Another World. Les diferències amb el treball de Chahi, eren latents per tot arreu. Un cop és va publicar Heart of the Alien, Chahi va declarar que aquesta continuació no representava la seva visió i la desheretava de ser canònica. La va considerar un fracàs.
Durant la commemoració del 15é aniversari, es va realitzar un remake en HD, on podies escollir la versió clàssica o la revisió d’Éric Chahi. Tota una delícia i una gran excusa per tornar-lo a jugar i gaudir d’aquest univers.

L’influencia d’Another World va donar peu a diferents propostes d’aficionats, per realitzar una pel·lícula. Sempre he pensat que en bones mans, podria tenir una bona adaptació. Tant sols s’ha de veure aquest vídeo per comprovar-ho.

Per acabar, va sortir un vinil limitat al 2017, amb la BSO de Jean-François Freitas.

Us recomano visitar la pàgina web d'Éric Chahi aquí, on explica més detingudament la creació d'aquesta obra mestra.
Watxenga!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada