dijous, 10 de maig del 2018

BioForge

Any: 1995
Desenvolupat: Origin Systems
Plataforma: MS-DOS
Editat: Electronic Arts Studio
Gènere: Aventura

Si haguéssim de marcar 3 videojocs com una evol·lució visual durant els anys ‘90, tindríem el fantàstic Alone in the Dark, l’Ecstatica i BioForge, com a evol·lució referent d’un estil poligonal, que mica en mica, va anar definint els volums, l’ús de les textures i en definitiva, l’esquelet del que coneixem a dia d’avui. Crec que són 3 peces clau que juntament amb Fade to Black, van marcar un punt d’inflexió a l’hora de realitzar videojocs. Per suposat que hi ha més videojocs que van aportar novetats visuals, però crec que aquests 3 títols, són clars referents de l’evol·lució poligonal, sobretot en el terreny de les aventures en 3ª persona.
Visualment molt potent per aleshores, podríem dir que és un Alone in the Dark al més pur estil cybepunk i l’evol·lució més palpable que aleshores ens van donar els nostres PCs. Tot dins d’una producció més semblant a una pel·lícula, pels diferents 22 actors de doblatge que van treballar en un extens guió, del qual moltes pel·lícules de ciencia-ficció envejarien.
Personalment, no em va enganxar gaire, tret de la seu desenvolupament visual que em va deixar encisat per aquells dies. Una obra de culte, de la que es va treballar una seqüela en forma d’expansió, que no va arribar mai: BioForge Plus.
Un títol oblidat d’una gran empresa de videojocs que eren principalment per MS-DOS, d’on ens va portar una increïble saga anomenada Wing Commander, Ultima o Crusader entre altres. Origin Systems va deixar d’estar activa al 2004.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada