divendres, 18 de maig del 2018

Phantomas 2

Any: 1986
Desenvolupat: Emilio Salgueiro
Plataforma: ZX Spectrum
Editat: Dinamic
Gènere: Plataformes

Emilio Salgueiro va conèixer a Enric Cervera a Castelló. Allà va sorgir una gran amistat i van començar a programar d’una forma competitiva entre ells amb l'Spectrum. Cervera i Salgueiro, tots dos amb 15 anys, van realitzar dos videojocs de plataformes molt semblants.
Van portar el seu treball a Dinamic, per ser editat pel segell Future Stars, de joves promeses del Soft Espanyol. Els germans Ruiz van acollir el treball de Salgueiro, com ho van fer amb Enric Cervera i amb la idea, de crear la seqüela de Phantomas. Amb unes pinzellades de Dinamic i una portada del fantàstic Alfonso Azpiri (il·lustració que al 2014 tornaria a realitzar), va sorgir una franquícia d’aquest gran personatge. Aquest cop, Phantomas hauria de destruir el mateix Compte Dràcula si volia la llibertat.
Com el primer Phantomas, Code Masters va encarregar-se de publicar el videojoc de Salgueiro a Anglaterra, amb el nom de Vampire.
Lamentablement, Emilio Salgueiro ens va deixar a la jove edat de 26 anys al 1996 per un accident de trànsit. Va realitzar el gran Freddy Hardest i va treballar en la seqüela anomenada Freddy Hardest in South Manhattan.
Phantomas ha tingut varies seqüeles no oficials com Phantomas Saga: Infinity al 2006.
Mojo Twins van realitzar Phantomas Tales #1: Marsport al 2009 i Phantomas Tales #4: Severin Sewers al 2011. Dels que personalment, prefereixo per la seva creativitat i innovació. Aquest últim, en motiu del 25é aniversari de Phantomas.
I Phantomas en el Museo, realitzada en motiu del Dia Internacional dels Museus al 2012.
Totes elles, dignes seqüeles de dos grans programadors com van ser Enric Cervera i Emilio Salgueiro.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada