dijous, 17 de maig del 2018

Phantomas

Any: 1986
Desenvolupat: Enric Cervera
Plataforma: ZX Spectrum
Editat: Dinamic
Gènere: Plataformes

Un enigmàtic títol, editat per Dinamic, amb portada del gran Alfonso Azpiri i programat per Enric Cervera a l’edat de 15 anys. Phantomas va ser un plataformes força popular durant el seu temps. Complicat com molts videojocs de l’època i força atractiu per la seva varietat de fases i utilització de vehicles. Vaig jugar-lo bastant, tot i la dificultat, encara que mai vaig arribar-lo a finalitzar.
Phantomas, un androide del sistema solar d’Andromeda, programat per robar i saquejar, havia de robar una mansió d’un multimilionari al planeta Earth-Gamma. Per aconseguir arribar al tresor, havíem de connectar 36 palanques repartides per diverses fases.
Enric Cervera va debutar amb aquest títol, a punt de sortir sota les noves promeses de Dinamic, anomenades Future Stars. Però Phantomas desprenia tanta professionalitat, que Dinamic va voler editar-lo sota el seu segell, afegint alguna modificació visual per depurar el treball final de Cervera. Code Masters es va encarregar de la distribució a Anglaterra, que va tenir una rebuda força tèbia.
Al 13 de febrer de 2012, els companys de El Mundo del Spectrum van entrevistar a Enric Cervera i això és el que ens comentava de Dustin, títol que realitzaria després: “Era la continuación del primer juego; Phantomas acababa entre rejas, y debía escapar. Era un tema muy versàtil: cárcel en una isla, selva, más personajes. Era la secuela, pero con más calidad técnica: perspectiva 3D, gráficos más grandes, una historia más compleja.”
Per més informació podeu llegir l’entrevista sencera, publicada en dues parts aquí i aquí.
Phantomas va tenir una segona part anomenada Phantomas 2 realitzada per Emilio Salgueiro.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada